Bratislavská omáčka

21. ledna 2017 v 21:20 | Cedor |  Recepty
Ahoj,
Ani nevím, kdy naposledy jsem zde psal nějaký recept, ale vzhledem k tomu, že mě to vaření opět chytlo a dokonce se i zlepušuji na praxi, tak vám napíšu recept, který jsem vařil dnes. Pomáhala mi u toho moje máma, která studovala taky kuchařku a dokonce na stejné škole jako já. A bylo to i docela dobré, obrázek vám tu dám až na konci.


Nikde na netu ani tak jsem recept na toto nenašel, takže možná zkusíte něco nového..

Ingredience:
Cibule
Olej
Sladká mletá paprika
Vepřová kýta
Sůl
Pepř
Celer
Mrkev
Kyselá okurka
Rajský protlak
Smetana
Hladká mouka
Mlíko
Hrášek
Citronka

Postup:
Na jemno si nakrájíme 1-2 cibule, která násladně osmahneme na rozpáleném oleji. Až bude cibule do zlatova přidáme na nudle nakrájenou vepřovou kýtu a otrochu posolíme a popepříme a dáme dotoho trochu sladké, mleté papriky a necháme to dusit. Poté si najemnou nastrouháme půlku malého celeru a dvě větší mrkve, ale nesmíte zapomenout míchat maso s cibulí, jinak se to přichytne a spálí, musíte to míchat často. Až too budete mít nastrouhané přidejte to do hrnce a pak si nastrouhejte najemno 3 kyselé okruky (ale nedávejte to tam společně!). Potom máte na nějakou dobu klid, ale musíte to furt míchat.. Musíte totiž počkat až maso bude takové napůl měkké a pak přidáte rajský protlak a pořád necháte dusit a často mícháte. Občas, když to budete mít bez šťávy nebo vám to přijde moc husté přidáte vodu, ale ta se dá přidat kdykoliv. Pak si do nějakého většího hrnku nalijte smetanu, do které přidáte mouku za stáleho míchaní, aby vám nevznikly hrudly. Pak si vezměte sítko a přiložte k hrnci přelijte tu smetanu do omáčky (hrudky budete mít i tak, ale méně a to v omáčce být nemuže) Potom to zalijte ještě trochou mlíka. Přidejte citronku, sůl, pepř podle vlastní chuti. Až budete s chutí spokojeni tak přidejte hrášek a nechte provařit. Podáváme s knedlíkem.

Výsledek by měl vypadat takto:
(Pokud vám obrázek nepůjde napište to komentáře, pokusím se s tím něco udělat).

Omáčka je dobrá, jedná z mých oblíbených :D, doporučuju jí zkusit není nijak težké jí uvařit. Ale zabere to docela dlouho, protože než se to všecko uvaři tak to prostě trvá. Mně to zabralo nějak kolem hodiny, hodiny a půl... Ale stojí to za to:). Přeji všem dobrou chuť, pokud si ji budete vařit tak mi napište do komentářů výsledek! :)
Loučím se!
Cedor.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Anna Venkrbcová Anna Venkrbcová | Web | 22. ledna 2017 v 11:17 | Reagovat

Nejhorší je, když si takovéhle články čteš, když máš hlad :D Takže děkuji no. Každopádně to vypadá lákavě :)

2 Natálie Natálie | Web | 22. ledna 2017 v 21:36 | Reagovat

no né.. :) ty jsi šikovný.. :)

3 Gabriella Gabriella | Web | 26. ledna 2017 v 22:06 | Reagovat

Páni nevypadá to vůbec zle, ba naopak :) Dostala jsem hlad.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama